تابه‌ها، یکی از ابزارهای حیاتی در هر آشپزخانه‌ای هستند که برای آشپزی و پخت غذا استفاده می‌شوند. اما چگونه می‌توانیم از بهترین تابه‌ها استفاده کنیم و از چسبیدن غذا به کف آن‌ها جلوگیری کنیم؟ این سوالی است که بسیاری از آشپزها و علاقمندان به آشپزی به آن پاسخ می‌خواهند.

بسیاری از تابه‌های موجود در بازار ادعا می‌کنند که بهترین تابه‌های جهان هستند و غذاها به کف آن‌ها نمی‌چسبند. اما واقعیت این است که بسیاری از ما تا به حال تجربه کرده‌ایم که غذا به کف تابه چسبیده و تمیز کردن آن بسیار دشوار است.

در این مقاله، ما به بررسی انواع تابه‌ها، روش‌های جلوگیری از چسبیدن غذا به کف تابه و نکات مهمی که در خرید و استفاده از تابه‌ها باید مد نظر داشت، خواهیم پرداخت. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شود و به شما کمک کند تا در آشپزی خود بهبود ببخشید.

­

چگونه می‌توانیم از جلوگیری از چسبیدن غذا به کف تابه خود بهتر عمل کنیم؟

اگر به پخت و پز با ظروف نچسب عادت دارید، احتمالا برای انجام آشپزی با تابه‌ی استیل ضد زنگ باید کمی تمرین کنید تا با این نوع ظروف آشنا شوید. گاهی اوقات، جلوگیری از چسبیدن غذا به کف تابه‌ی فولادی ضد زنگ ممکن است چالش‌انگیز باشد. بنابراین برای اینکه در آشپزی با این نوع ظروف مشکلی نداشته باشید، به چند نکته‌ی مهم توجه کنید. به این ترتیب، اطمینان حاصل خواهید کرد که مواد غذایی به جای چسبیدن به تابه یا ظرف، به خوبی درون آن حرکت می‌کنند. در ادامه، این نکات مهم را مطالعه خواهید کرد.

مواد غذایی را به دمای اتاق برسانید و برای پختن غذا، آنها را از یخچال خارج کنید تا به دمای اتاق برسند و در ظرف استیل قرار گیرند.

صبر کنید تا تابه‌ی شما به اندازه‌ی کافی گرم شود و فقط در آن زمان روغن یا چربی اضافه کنید. چگونه می‌توانید مطمئن شوید که تابه آماده است؟ با قرار دادن چند قطره آب در آن. اگر قطرات آب با شادی شروع به رقصیدن کنند، تابه کاملا داغ شده است. اگر قطرات آب به آرامی تبخیر شوند، تابه هنوز خیلی سرد است. اما اگر قطرات آب فورا ناپدید شوند، تابه خیلی داغ است. با صبر و دقت، غذاهای خوشمزه‌ای از تابه‌ی شما آماده خواهد شد.

قبل از سرخ کردن غذا، انتظار کنید تا کره یا روغن در تابه کف کند و قهوه‌ای شود. حرارت را کم کنید تا از داغ شدن زیاد ظرف و سوختن غذا جلوگیری کنید. به این ترتیب، حرارت کافی برای آماده کردن غذا در تابه باقی می‌ماند.

بهتر است با مواد غذایی خشک آشپزی کنید. غذای آماده یا مواد غذایی که قرار است در تابه ریخته شوند، بهتر است تا حد امکان خشک شوند. چربی طبیعی گوشت میتواند غذاهای شما را لطیف و آبدار نگه دارد.

وقتی در حال آشپزی هستید، بهتر است صبر کنید تا غذایی که داخل تابه می‌ریزید به آرامی و از زیر بپزد و به ته تابه چسبیده، پخته شود. در این حین، بهتر است غذا را قاطی نکنید و اگر لازم است، حرارت اجاق گاز را کمی پایین بیاورید و شکیبا باشید. در این مدت می‌توانید وقت خود را برای انجام کارهای دیگری صرف کنید. در انتها، مشاهده خواهید کرد که غذا به طور طبیعی از تابه جدا شده و شل شده است. با صبر کردن به مدت کافی، غذا بدون چسبیدن به تابه، از آن جدا خواهد شد و به آسانی خواهید توانست آن را بردارید.

­

از روغن با اندازه مناسب استفاده کنید

برای پختن غذاهای حاوی پروتئین یا غذاهای حاوی آرد مانند تخم مرغ، پنکیک و ماهی از مقداری چربی اضافی استفاده کنید. در غیر این صورت، ممکن است غذا به تابه بچسبد.

­

آشپزی با حرارت کم را امتحان کنید

تجربه پخت غذا با حرارت کم را امتحان کنید، زیرا غذاهایی که با حرارت کم پخته می‌شوند، به تابه‌های استیل ضد زنگ چسبیده و سوخته نمی‌شوند. استیل ضد زنگ یک رسانای حرارتی بسیار عالی است، بنابراین استفاده از حرارت بالا در اجاق گاز شما ضرورتی ندارد. بهتر است با حرارت کمتر غذاهای خود را آماده کنید، تا از سوختن زودتری جلوگیری کنید و از چسبیدن آن به تابه جلوگیری نمایید.

­

روش‌هایی برای تمیز کردن غذای چسبیده به کف تابه

حوادث آشپزخانه، مانند یک قضیه قدیمی و معروف، همیشه ممکن است رخ دهند. حتی اگر تمام تلاش‌های خود را برای جلوگیری از چسبیدن غذا به کف تابه کرده باشید، امکان دارد همچنان باشد که غذا سوخته و چسبیده باشد. اما نگران نباشید، چرا که حل این مشکل نیز به سادگی امکان‌پذیر است.

هنگامی که غذا در تابه‌ی شما چسبیده و سوخته، می‌توانید با مراعات چند نکته سریعاً آن را تمیز کنید. از روش خیساندن غذای سوخته در آب داغ استفاده کنید، اما اگر این روش کافی نبود، می‌توانید از پاک‌کننده‌های معمولی مانند جوش شیرین، سرکه یا حتی توپ فویل آلومینیومی استفاده کنید تا تمیزی زیره‌ی تابه را بهبود بخشید.

پیش از هر چیز، به یاد داشته باشید که از مواد شیمیایی قوی برای پاک کردن ظروف استفاده نکنید، و اگر با مواد غذایی سوخته درگیر هستید، توجه کنید که به مرور زمان تماس با مواد شوینده ممکن است آسیب‌های بیشتری به ظروف چدنی وارد کند.

­

وسایل و لوازمی که بیشترشان به آن‌ها نیاز خواهید داشت:

– یک اسفنج ظرفشویی یا برس نایلونی
– آب
– سرکه
– جوش شیرین
– مایع ظرفشویی
– قرص آلکا سلتزر
– ورق خشک‌کن
– لیمو
– مواد شوینده‌ی ماشین ظرفشویی
– ورقه‌ی آلومینیومی
– نمک

بهتر است همیشه این لوازم را در دسترس داشته باشید تا به راحتی و به بهترین نحو ممکن وظایف خانه‌ی خود را انجام دهید.

­

روش استفاده از جوش شیرین و سرکه

بهترین راه برای پاک کردن انواع قابلمه و تابه، ترکیب جادویی از جوش شیرین و سرکه سفید است. این محلول تمیزکننده با موفقیت بیشتر زنگ زده‌های غذا را از تمامی قابلمه‌ها و تابه‌ها، از جمله ظروف استیل، پاک و براق می‌کند. برای انجام اینکار، مراحل زیر را دنبال کنید.

1. حالتی از آب و سرکه (به نسبت یکسان) را در تابه گرم کنید تا غذا از سرخ شدنش کمی لطیفتر شود.

2. جوش شیرین را به تابه‌ی گرم شده اضافه کرده و ظرف را از روی حرارت بردارید. با دقت مایع را خالی کنید و جوش شیرین را به آن اضافه نمایید. وقتی تابه به اندازه‌ای خنک شد که بتوان آن را لمس کرد، مقدار بیشتری از جوش شیرین را به آن اضافه نمایید و سپس با استفاده از اسفنج تمیزکننده یا برس نایلونی، مواد غذایی سوخته را پاک کنید.

۳. برای تمیز کردن، سرکه و محلول را به کف تابه اضافه کنید. مقداری سرکه بریزید تا کف تابه را بپوشاند. زمانی که جوش شیرین و سرکه به کار پایان داد، ماهیتابه را شسته و آبکشی کنید. در صورت لزوم، این مراحل را تکرار کنید.

­

روش استفاده از جوش شیرین و مایع ظرفشوییروش استفاده از جوش شیرین و مایع ظرفشویی

استفاده از ترکیب جوش شیرین، آب داغ و مایع ظرفشویی برای تمیز کردن تابه‌های آلومینیوم، استیل ضد زنگ و حتی پوشیده از مینا و مس، یک روش بسیار کارآمد است. برای جدا کردن و پاکسازی غذاهای چسبیده به این ظروف، این روش بهترین پیشنهاد است. بهتر است ابتدا جوش شیرین و آب داغ را به همراه مایع ظرفشویی تلفیق کرده و سپس با این محلول ظروف خود را تمیز کنید.

پاک‌کننده‌ها را با یکدیگر مخلوط کنید. یک‌دوم فنجان جوش شیرین، یک‌دوم فنجان آب گرم و یک قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی را با هم ترکیب کنید. تابه را خیس کنید و اجازه دهید تا ۳۰ تا ۶۰ دقیقه خیس بخورد.

حالا با اسفنج ظرفشویی ماهیتابه را بشویید. بخش‌های منحنی آن را با دقت بررسی کنید تا هیچ اثری از غذای چسبیده بر روی آن باقی نماند. سپس تابه را با آب بشویید و مراحل قبل را تکرار کنید. برای از بین بردن باقی مانده‌های سرسخت و چسبیده‌ی مواد غذایی کف ظرف، یک محلول تمیزکننده‌ی تازه درست کنید و تابه را روی اجاق گاز گرم کنید تا این ترکیب کمی درون آن بجوشد. سپس آن را تمیز و آبکشی کنید.

 

روش استفاده از آلکا سلتزر

بهترین روش برای تمیز کردن انواع قابلمه و ماهی تابه، استفاده از قرص آلکا سلتزر است. این قرص شگفت‌انگیز در آشپزخانه می‌تواند به شما کمک کند تا سوء‌هاضمه را تسکین دهید و مواد غذایی سوخته را از تابه و ظروف مختلف حذف کنید. برای استفاده از این قرص معده بهتر است مراحل زیر را دنبال کنید:

ابتدا قرص‌ها را در آب حل کرده و سپس به قابلمه یا ماهی تابه اضافه کنید. سپس شش عدد قرص آلکا سلتزر را نیز به آن اضافه نمایید و اجازه دهید تا اسید سیتریک موجود در آن غذای سوخته را تجزیه کند. سپس محلول را نیمه تا یک ساعت در آن حالت بگذارید.

سپس ماهی تابه را تمیز کرده و آب محلول را دور ریخته، سپس با استفاده از آب داغ و چند قطره مایع ظرفشویی، ظرف را تمیز کنید. این روش موثری است که به شما کمک می‌کند تا ظروف خود را به راحتی و بدون استفاده از مواد شیمیایی تمیز کنید.

­

روش استفاده از ورق خشک‌کن

بهترین راه برای پختن ماهی و قابلمه به جز ظروف چدن، استفاده از ورق خشک‌کن نو یا دست دوم است. این روش عجیب اما موثر است زیرا پوشش سیلیکونی این ورق باعث نرم شدن مواد غذایی سوخته می‌شود. برای استفاده از این ورق خشک‌کن، می‌توانید این مراحل را دنبال کنید:

ابتدا یک محلول برای خیس کردن ورق خشک‌کن تهیه کنید. به مقدار کافی آب داغ به تابه اضافه کنید تا روی غذای سوخته پوشش دهد و یک ورق خشک‌کن روی آن قرار دهید.
سپس اجازه دهید تابه خوب بخورد. حداقل یک ساعت صبر کنید یا بهتر است بقایای غذای چسبیده برای یک شب خیس بمانند.
در آخر غذا را پاک کنید. از ورق خشک‌کن برای پاک کردن مواد غذایی بدون خطر آسیب دادن به سطوح چسبنده استفاده کنید.

­

روش استفاده از جوش شیرین و لیمو

بهترین روش برای تمیز کردن انواع قابلمه و تابه، استفاده از لیمو و جوش شیرین است. با این روش می‌توانید مواد غذایی سوخته را بدون مشکل پاک کنید و قابلمه‌ها و تابه‌های استیل ضد زنگ و مسی را براق کنید. برای این کار، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

ابتدا قابلمه یا تابه را بشویید. از آب داغ و مایع ظرفشویی برای شستن مواد غذایی سوخته استفاده کنید و سپس آبکشی کامل انجام دهید.
سپس جوش شیرین را به تابه اضافه کرده و سطح کف تابه را پوشانید. یک قسمت از فنجان جوش شیرین را به اندازه کافی اضافه کنید.
برای جدا کردن غذا از قابلمه یا تابه از لیمو استفاده کنید. از نصف یک لیمو برای تمیز کردن محفظه استفاده کنید و واکنش لیمو با جوش شیرین به شل شدن مواد غذایی کمک کند.
اگر نیاز باشد، مراحل بالا را برای تابه‌های مسی نیز انجام دهید و از این روش برای تمیز کردن قسمت بیرونی آنها استفاده کنید.

­

روش استفاده از قرص ماشین ظرفشویی

بهترین روش برای تمیز کردن قابلمه و تابه ها علاوه بر استفاده از ظروف غیر چسبنده و چدنی، این است:

اول آب و یک قرص ماشین ظرفشویی را به تابه اضافه کنید. باید آب به اندازه کافی داشته باشید تا ناحیه‌ی زنده‌ی سوخته را بپوشاند و سپس یک قرص ماشین ظرفشویی به اضافه کنید. سپس تابه را روی حرارت قرار دهید و به مدت چند دقیقه داغ کنید تا آب به جوش بیاید. سپس اجازه دهید آب خنک شود و آخرین مرحله را با شستن تابه با یک برس یا اسفنج و آبکشی دقیق انجام دهید.

­

روش استفاده از فویل آلومینیومی

بهترین انتخاب برای ظروف آشپزی با روکش مینا، آلومینیوم یا استیل ضد زنگ استفاده کنید.

پس از استفاده از یکی از روش‌هایی که برای پاک کردن ظروف سوخته توضیح داده شد، به جای اسفنج یا برس، از یک توپک آلومینیومی برای تمیز کردن تابه‌ها استفاده کنید. این روش بسیار کارآمد است و باید فقط بر روی ظروف غیر چدنی استفاده شود. برای انجام این روش، مراحل زیر را دنبال کنید:

– از یک ورق آلومینیوم تمیز برای ساختن توپک آلومینیومی استفاده کنید.
– یک لایه نمک یا جوش شیرین را به کف تابه اضافه کنید.
– تابه را با توپک آلومینیومی تمیز کرده و آن را خوب بشوید.

چسبیدن غذا به کف تابه از جمله اتفاقات معمول در آشپزی است که می‌تواند برای هر کسی رخ دهد. برای جلوگیری از این مشکل، می‌توانید از ۷ روشی که توضیح داده‌ایم استفاده کنید. اگر هنوز هم غذا به تابه چسبید، نگران نباشید! روش‌هایی که برای پاک کردن غذای چسبید به تابه معرفی کردیم، قطعا به کمکتان می‌آیند!