راز پاکیزگی برتر: با جوش شیرین تابههایتان را براق کنید!

تمیز کردن تابهها با جوش شیرین میتواند علاوه بر از بین بردن مواد غذایی سوخته و لکههای سخت، باعث براق شدن و تمیزی بیشتر آنها شود. افزودن جوش شیرین به سرکه، آب لیمو یا حتی نمک میتواند کیفیت تمیز کردن را افزایش دهد. جوش شیرین از مواد غذایی خانگی غیر سمی و ارزانی است که دارای خواص سایشی ملایمی است. در ادامه به صورت مفصل توضیح خواهیم داد که چگونه میتوانید با استفاده از جوش شیرین تابهها را بهترین شکل تمیز کنید.
آنچه برای تمیز کردن تابهها نیاز دارید
- قاشق چوبی
- حوله یا پارچه
- برس تمیزکننده نایلونی
- جوش شیرین
- سرکه
- لیمو
چگونه تابههای نچسب را با جوش شیرین تمیز کنیم
با ترکیب کردن جوش شیرین، میتوانید بوی ناخوشایند و لکههای غذا را به طور موثری از بین ببرید. همچنین، جوش شیرین به عنوان یک ساینده لطیف برای پاک کردن لکههای مستحکم و روغنهای سوخته استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: رازهای شیرینی وافل! همه چیز درباره وافل ساز
۱. یک خمیر جوش شیرین درست کنید
برای پاک کردن تابهها از جوش شیرین بهترین روش استفاده کنید. ابتدا کف تابه را با یک لایه آب پر کنید و سپس جوش شیرین را به همراه آب بپاشید تا خمیر نرمی ایجاد شود. بعد از گذشت چند ساعت، تابهها را بشورید. به این روش کارآمد و موثر اعتماد کنید تا تابههایتان پاک و درخشان باقی بمانند.
۲. لکههای سخت را پاک کنید
با جوشاندن محلولی از ۴ قاشق غذاخوری جوش شیرین و نیم فنجان آب در ماهیتابه، لکههای سخت روی تابههای غیر چسبنده را از بین ببرید. اجازه دهید تابه خنک شود. لکه را با جوش شیرین و یک برس تمیزکننده نایلونی غیر چسب بشویید.
چگونه تابههای استیل ضد زنگ را با جوش شیرین تمیز کنیم
برای پاک کردن تابهها با پوستهی خوشمزه، میتوانید از سه روش زیر استفاده کنید. این سه روش برای تابههای استیل ضد زنگ بسیار مناسب و موثر هستند.
۱. از خمیر جوش شیرین استفاده کنید
تاوانه را در آب خیس کرده و جوش شیرین را به آن اضافه کنید تا یک خمیر تشکیل شود. اجازه دهید ترکیب چند دقیقه بماند. در مرحله بعد با استفاده از اسفنج تابه را تمیز کنید. اگر بار اول تمیز نشد، این کار را تکرار یا به آن اجازه دهید تا یک شب بماند.
۲. آب و جوش شیرین را در تابه بجوشانید
برای پاک کردن لکههای سخت، نیم فنجان جوش شیرین و یک چهارم فنجان آب را در یک تابه مخلوط کنید و به جوش بیاورید. زمانی که آب تبخیر میشود، از طریق یک اسفنج یا برس آشپزخانه، لایهی جوش شیرین و باقیماندهی غذا را پاک کنید.
۳. تابه را در محلول جوش شیرین بجوشایند
برای پاک کردن لکههای سوخته تابه، یک روش خلاقانه و هوشمند این است که ابتدا قابلمهای را با آب پر کنید و ماهیتابه را داخل آن بگذارید تا آب به جوش بیاید. سپس نصف فنجان از محلول جوش شیرین را به آن اضافه کنید و مدتی صبر کنید تا آب بجوشد. هنگامی که تابه هنوز گرم است، آن را از محلول جوشانده خارج کنید و برای لکههای سخت میتوانید مقداری بیشتر از جوش شیرین و آب اضافه کنید.
چگونه تابههای سرامیکی را با جوش شیرین تمیز کنیم
برای پاک کردن تابهها با جوش شیرین، به ویژه تابههای سرامیکی، میتوانید از مراحل زیر استفاده کنید تا براحتی و به بهترین شکل تمیز شوند.
۱. تابه را در آب صابون خیس کنید
لطفا تابه را برای ۳۰ دقیقه در آب گرم و صابون خیس کنید و از صابون ظرفشویی مخصوص چربی استفاده نمایید.
۲. تابه را با جوش شیرین تمیز کنید
برای پاک کردن تابه، شیرینی پاشید و با اسفنج تمیز، همهی غذا و لکهها را پاک کنید. اگر لکهها مقاوم بودند، سرکهی سفید را بیشتر کنید.
۳. در صورت باقی ماندن لکه تابه را در محلول جوش شیرین بخیسانید
شیرینی و هیجان را به تابه اضافه کنید و دو قاشق غذاخوری آب به آن بیفزایید تا به حالت خمیری تبدیل شود. اجازه دهید تا به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کند. پس از این مدت با استفاده از یک اسپنج یا برس، تابه را به طور کامل تمیز کنید.
بیشتر بخوانید: با بال مرغی خاص، طعمی ناب از لذت پنجرهای! (۳ روش ساده)
چگونه تابههای چدنی را با جوش شیرین تمیز کنیم
برای پاکسازی تابههای چدنی، بهتر است از آب و صابون استفاده کنید و از استفاده از مواد اسیدی مثل سرکه یا آب لیمو پرهیز کنید، چرا که این مواد ممکن است زنگ زدگی ایجاد کنند.
۱. یک خمیر جوش شیرین درست کنید
برای پاک کردن تابهها از زنگ بهتر است کف تابه را با یک لایه نازک از جوش شیرین پوشانده و سپس ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آب ریخته و ماساژ دهید تا خمیر تشکیل شود.
۲. تابه را با برس تمیز کنید
لطفاً ماهیتابه را با یک برس سفت تمیز کنید و از استفاده از صابون خودداری کنید. قدرت سایندگی جوش شیرین کمک میکند تا باقی ماندههای مواد غذایی را حذف کند و خاصیت خوشبو کنندگی آن باعث خنثی شدن بوی غذا میشود. در پایان، تابه را به آبکشی بدهید و اگر نیاز باشد، این کار را تکرار کنید.
۳. تابه را روی حرارت قرار دهید
ماهیتابه را خشک کرده و با دقت تمام سطح آن را با روغن پوشانید. سپس تابه را بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار داده و به مدت یک ساعت پخت کنید.
چگونه ظرفهای لعابی را با جوش شیرین تمیز کنیم
ظروف لعابی به طور تقریبی ضد چسبندگی هستند، اما همانطور که هر تابه دیگری، ممکن است پوسته بپذیرند. برای پاک کردن تابههای لعابی با جوش شیرین، مراحل زیر را دنبال کنید.
۱. آب را بجوشانید
قابلمه یا ماهیتابه را با یک لیتر آب پر کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب به جوش بیافتد.
۲. جوش شیرین را اضافه کنید
۲ قاشق غذاخوری جوش شیرین را به مخلوط اضافه کنید. با استفاده از قاشق چوبی آن را هم بزنید و بگذارید برای چند دقیقه بجوشد. پس از گذشت مدت زمان مشخص، تابه را تمیز کنید.
نحوهی تمیز کردن کف تابه با جوش شیرین
میتوان با ترکیبی از شیرینی وترشی، کف مسی تابهها را به روشنی و درخشندگی تبدیل کرد.
۱. کف ظرف جوش شیرین بریزید
تابه را بعکس کنید و روی آن جوش شیرین را بپاشید تا مزهی دلپذیری به غذا ببخشد. سپس سرکه را بر روی کف تابه بریزید تا به غذا اصافه ای از تندی و تازگی ببخشد.
۲. با یک لیمو کف ظرف را تمیز کنید
از نصف لیمو برای تمیز کردن کف تابه استفاده کنید و پس از شستشو با یک پارچه خشک آن را صاف و پاک کنید.
بیشتر بخوانید: استیک مرغ به سبک ایرانی + نکات خوشمزهتر شدن
چگونه تابههای سوخته را با جوش شیرین تمیز کنیم
پاک کردن یک تابه سوخته میتواند چالش برانگیز باشد. برای پاک کردن تابهها با جوش شیرین، مراحل زیر را انجام دهید.
۱. یک لایه خمیر جوش شیرین درست کنید
کف تابه را با جوش شیرین به زیبایی پوشانید و سپس آب را به آرامی اضافه کنید تا یک خمیر نرم و رقیق شود.
۲. تابه را گرم کنید
تابه را روی اجاق گاز گرم کنید تا به جوش بیاید و سپس آن را از حرارت بردارید. حواستان باشد تابه سوز نکند. با دقت و آرامش تابه را تمیز کنید تا هر گوشهای از آن تمیز شود و از بخارهای گرمکننده آزاد شود.
نکاتی برای تمیز نگه داشتن قابلمهها و تابهها
قبل از شستن قابلمهها و تابهها، به بهترین روش اجازه دهید که خودشون خنک شوند. در واقع، ظروف گرم از جنس استیل اگر به طور ناگهانی با آب سرد تماس بگیرند، ممکن است دچار آسیب شوند. بنابراین بهتر است که برای آرامش و طول عمر بیشتر ظروفتان این مرحله را از دست ندهید.
از استفاده از سیم فولادی، پدهای تمیزکننده، پاککنندههای اجاق گاز، سفیدکننده یا سایندههای قوی پرهیز کنید. این ابزارها ممکن است ظروف خود را خراب کنند.
لطفا بلافاصله پس از تمیز کردن، تابههای خود را به خوبی خشک کنید تا از ایجاد هر گونه لکههای آبی یا کلسیمی در آنها جلوگیری کنید.
کلام آخر
از آن به خاطر اینکه جوش شیرین سایندهی خفیفی دارد، میتوانید هر زمان که لوازم آشپزخانهی شما نیاز به تمیز کردن دقیق دارند، از آن استفاده نمایید. همچنین، میتوانید این روشها را فقط برای لکههای سخت مورد استفاده قرار دهید.